| blog personal. cu și despre poezie. literatură. cărți. jurnal. călătorii. despre frumos și tot ce-mi mai vine prin cap. |

Eu


„Întotdeauna mi-a fost foame în cap. Imaginează-ţi că degetului tău i-ar fi foame. Cu ce l-ai putea hrăni? Neliniştea, adevărata nelinişte este să-ţi fie foame cu ceva care nu are gură, cu ceva care nu este pentru mîncat.” 
Nichita Stănescu
2013

Am 21 ani și visuri mult mai mari decît mine.

În copilărie obișnuiam să-mi impun micile mele prietene de joacă să scrie poezie împreună cu mine. Cînd mi s-a umplut caiețelul cu poezioare, mi-am luat un caiet nou și le-am transcris în ordine alfabetică. 
Descoperirea feței profunde a poeziei mi s-a întîmplat cînd am rugat-o pe Maria să-mi spună un vers cu care să încep a scrie o poezie. Mi-a dictat: "Norul de tristețe o macină mereu". Eram încă în școala primară și nu mi-am schimbat tematica copilărească de a scrie, dar a fost, totuși, enunțul care mi-a răscolit și scuturat gîndirea. Nu în zadar îl mai ţin minte şi-acum.

Modul în care s-a schimbat viața mea de prin clasa a 8-a m-a făcut să reîncep a scrie. Acum, multe din textele mele sunt proiecții din visele mele, iar visele mele sunt absolut inexplicabile și ciudate. 

Citatul din susul paginii îi aparține lui Stănescu. E autorul meu favorit. Dintre poeții literaturii române îmi mai plac Ana Blandiana, Grigore Vieru, Adrian Păunescu și Geo Bogza.

Actualizare - 28 ianuarie 2014.
 

Scriu dintr-o cameră de la etajul nouă dintr-un cămin studenţesc din Polonia. Încerc să găsesc un numitor comun textelor pe care le scriu de mai bine de jumătate de an şi-mi vine mereu în minte "strigăt". O fi fiind oare? 

Actualizare - 27 martie 2016.

Ce s-a mai întâmplat nou de atunci? M-am schimbat mult. Am terminat facultatea. Am trecut la relaţii internaţionale. M-am mutat temporar în Cehia. M-am îndrăgostit de călătorii. Nebuneşte!

13 comentarii:

 1. Felicitări!

  ŞI să zbori cît mai sus!

  maricica

  RăspundețiȘtergere
 2. geniala descriere. blogul imi pare extrem de interesant. "balansoarele mă intrigă. îmi garantează o improvizaţie a zborului", ah, sie mie la fel, niciodata nu pot explica farmecul.

  RăspundețiȘtergere
 3. salut
  citeam demult o poezie de-a ta pe ziarul de perete al scolii si mi-a placut, acum citeva zile mi-am adus aminte de asta, si iata am descoperit publicatiile tale..
  am ramas frumos impresionat, sincer.
  keep it up !

  RăspundețiȘtergere
 4. ziarul de linga cabinetul Zinaidei Rusnac, pe care putini il mai iau in seama, zic, demult a fost.

  RăspundețiȘtergere
 5. Diana! Am citit "pentru ca am urat cerul"
  mi-a placut pe tot parcursul lecturii. La sfarsit insa m-a ucis. nu stiu daca sa te felicit sau sa-mi imaginez ce trairi fulgera prin tine de ai scris asa ceva...
  acum ma pun pe citit ce ai mai scris.

  RăspundețiȘtergere
 6. La multi ani! Natalia Popusoi

  RăspundețiȘtergere
 7. te ador pt creația ta..de fapt, pt ceea ce ești

  RăspundețiȘtergere
 8. Buna ziua,
  Va citim si urmarim blogul de ceva timp, indeajuns de mult incat sa avem bucuria si convingerea ca blogul dumneavoastra merita pe deplin, sa fie premiat cu ''Premiul Most Wanted Blog'' , datorita pasiunii, imaginatiei, talentului, originalitatii si creativitatii dumneavoastra, dar mai ales datorita valorii morale si educative pe care pagina dumneavoastra o promoveaza in blogosfera romaneasca! Va rugam sa ne anuntati daca acceptati premiul sau nu accesand acest link: Premiul MWB ! Puteti afla mai multe despre MWB, convingeti-va de seriozitatea si pasiunea noastra in a promova bloguri de calitate! Ati primit premiul MWB, pentru ca unul dintre autorii nostri v-a recomandat cu placere!
  ''MWB nu cauta faima,nu cauta cifre si nici statistici ,cauta valoarea,originalitatea ,talentul si pasiunea, iar asta face oricine accepta premiul MWB si mai ales cei ce aleg sa devina membrii sau autori ai echipei MWB, pentru ca dincolo de bloguri vorbeste viata!''

  RăspundețiȘtergere
 9. Buna. Cautam o carte pe net si am dat de blogul tau. Sa stii ca ai o viziune foarte neordinara asupra vietii si in acelasi timp nu depasesti limitele moralului.

  PS: Mi-ar placea sa fii printre studentii mei

  RăspundețiȘtergere
 10. și mie mi-ar plăcea să vă cunosc.
  mulțumesc.

  RăspundețiȘtergere

critica perfecţionează